Hoe val ik sneller in slaap?

Ik denk dat we allemaal het probleem wel kennen dat we een keer echt niet in slaap kunnen vallen.
Zelf heb ik dit best wel vaak en elke keer ga ik weer opzoek naar meer tips om het te voorkomen of op het moment zelf, om in slaap te vallen.
Elke keer valt het me eigenlijk best tegen hoeveel hier over te vinden is dus ga ik mijn tips voor jullie even op een rijtje zetten!

 • Er wordt vaak beweert dat je ruim een uur voordat je gaat slapen niet meer op je telefoon of iets dergelijks moet kijken omdat je van het blauwe licht niet zou kunnen slapen. Zelf vind ik dat best moeilijk en ik weet dat dat heel verslaafd klinkt (wat ik ook wel een beetje ben haha). Voor android en ios zijn er verschillende apps die via een filter het blauwe licht verwijderen, dus heel handig als je zo’n soort telefoon hebt! helaas heb ik een windows phone en hebben ze daar nog niet zo’n app voor bedacht.. Laatst kwam ik er achter dat je bij instellingen de kleuren van je scherm kunt veranderen en dus ook het blauwe licht een soort van uit kan schakelen! Dus voor iedereen met het mobiel probleem is er nu dus een oplossing 🙂
 • Ook is het niet slim om vlak voordat je gaat slapen actief bezig te zijn. Als je bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaat sporten activeer je zo ongeveer alles in je lichaam en het duurt wel even voordat dat allemaal weer rustig is geworden. En die tijd lig jij dus wakker in je bed.. Maar het is juist wel weer goed om een ruime tijd voor dat je gaat slapen te sporten, na afloop ben je vaak moe en dan lig je veel lekkerder in je bed.
 • Als ik in bed heel druk ben en over veel te veel dingen na aan het denken ben vind ik het ook altijd heel fijn om even wat rustige muziek te luisteren. Hierdoor richt ik mijn gedachten op de muziek en vergeet ik even de andere dingen zodat ik weer tot rust kom .
 • Zorg er ook voor dat je een goede temperatuur is je kamer, als het te warm is zorgt het ervoor dat je onrustiger wordt waardoor het moeilijker wordt om in slaap te komen. Als ik het te warm heb ga ik meestal ook over veel meer dingen nadenken. Maar als het te koud is moet je lichaam weer veel te veel zijn best doen om warm te blijven, wat er dus ook voor zorgt dat je niet kan slapen. De beste temperatuur is dus ongeveer 18 graden.
 • Als je niet lekker ligt in bed vind ik het ook altijd heel fijn om mijn kussen even op te schudden en om te draaien.
 • wanneer je blijft rollen in je bed ga er dan even uit. Vaak ga ik even naar de wc maar je kan bv ook een boek gaan lezen. Zorg wel dat je niet met teveel licht in aanmerking komt anders ben je meteen weer klaarwakker.
 • Maak ’s ochtends je bed op, dat geeft me vaak het gevoel dat ik weer lekker in een schoon bedje lig en zorgt er dus voor dat ik sneller in slaap val.

Dit waren mijn tips en ik hoop dat jullie er wat aan hebben!
Liefs

Advertenties

3 gedachtes over “Hoe val ik sneller in slaap?

 1. thehappygirlsblog zegt:

  Deze tips zijn handig zeg! Zelf val ik eigenlijk best wel snel in slaap, maar soms (meestal 🙂 ) heb ik van die momentjes dat het enorm druk is in mijn hoofd. De volgende keer dat ik weer met dat probleem zit zal ik hier aan denken ; )

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s